Lyckad uppgradering av Jeeves ERP med AB Alrik Hedlund

I september var det dags för AB Alrik Hedlund – en distributör och grossist inom detaljhandeln med fokus på säsongsdekoration, rit- och skrivartiklar samt kort och present – att uppgradera sitt Jeeves ERP.

Tillsammans med ZeeU gick uppgraderingen som planerat och den nya versionen är nu live hos kunden. I och med uppgraderingen har Hedlund även en plattform för att komma vidare med flera produkter som desktopklienten, ZeeU Refresh och Power BI. Vi tog chansen att fråga Rubin Hessel, projektledare hos kunden, om uppgraderingen, de nya produkterna och planerna framåt för företaget.

– Uppgraderingen har fungerat väldigt väl utan några störningar på den dagliga driften. Jeeves är motorn i vår verksamhet, men vi har en hel del anpassningar och integrationer som på olika sätt är kopplade till det. Dessa har vi behövt flytta till vår nya version i samband med uppgraderingen. Projektet har därför inte bara innefattat kontakt med ZeeU, utan har även inneburit kontakt med konsulter från andra företag som har behövt göra ändringar i integrationer både inför tester och skarpt mot vår nya miljö när det var dags för uppgraderingen.

”ZeeU har varit en väldigt bra samarbetspartner i hela projektet.”

– För att få ihop projektet på ett bra sätt och undvika störningar i driften har planering och kontroll i genomförandet varit viktigt. ZeeU har varit en väldigt bra samarbetspartner i hela projektet, där vi tillsammans har jobbat strukturerat mot en tydlig tidplan. Denna har hela tiden följts upp genom veckomöten. Där har ZeeU varit drivande i att ansvarsfördela och följa upp utstående punkter.

Även ZeeUs konsulter får beröm av Hessel.

– Vi har fått snabb och bra respons från konsulterna både i samband med olika tester och efter att uppgraderingen var på plats. ZeeU har genom sitt arbetssätt och goda kundkännedom varit en viktig del i att projektet har kunnat genomföras på utsatt tid och med ett bra resultat.

I och med uppgraderingen har kunden en ny plattform för att komma vidare med flertalet produkter. Fokuset ligger i dagsläget på desktopklienten och Power BI med lättolkade och användarvänliga rapporter.

– Det ska bli väldigt spännande att utvärdera vilka produkter vi kan nyttja i framtiden! Just nu är det framför allt desktopklienten som fokus ligger på. Vi ser absolut möjligheter i dashboarden som finns tillgänglig i klienten, där vi tror att flera roller på företaget kan ha nytta av enklare rapporter och widgets. För att få in rapporter på dashboarden har vi även börjat testa Power BI. Där ser vi helt klart en användarvänlighet när det kommer till att skapa diagram för att visualisera olika delar i vår verksamhet.

AB Alrik Hedlund har även en hel del spännande som väntar den närmsta tiden.

– Hedlundgruppen öppnar den 15 november sitt uppdaterade showroom för säsongerna halloween, jul och nyår för 2024. Vi har också byggt ett helt nytt showroom för vårt nya varumärke Designhouse 95, som erbjuder ett komplett sortiment av partyprodukter.

Vill du läsa mer om våra tidigare uppgraderingar? Här är ett axplock av lyckade kundprojekt vi har genomfört.

21/3 2024
Aktuellt, Kunder Jeeves

Lyckad implementering av Ongoing WMS hos Magnusson & Freij

AB Alrik Hedlunds logga med pennor i bakgrunden

24/10 2023
Aktuellt, Kunder Jeeves

Lyckad uppgradering av Jeeves ERP med AB Alrik Hedlund

I september var det dags för AB Alrik Hedlund –...

Hultafors AB logga med deras välkända måttstock i bakgrunden

9/6 2023
Aktuellt, Kunder Jeeves

Uppgradering av Jeeves med Hultafors AB

För att behålla och förstärka rollen som marknadsledare har Hultafors...

Kontakta ZeeU

Välkommen att kontakta ZeeU!