Lyckad implementering av Ongoing WMS hos Magnusson & Freij

Magnusson & Freij är en leverantör av förbrukningsmaterial med hem och butik i Mölndal. De har även försäljning online och kunder över hela Sverige. Under slutet av 2023 implementerade de även Ongoing WMS, ett WMS-system som hjälper företag få ett snabbare och smidigare lager. Tillsammans med ZeeU är Ongoings WMS också integrerat med Jeeves.

Vi tog chansen att prata med Josef Rynmark på Magnusson & Freij om hur Ongoing WMS fungerar för dem, hur det fungerar tillsammans med Jeeves och vad som händer härnäst hos Magnusson & Freij.

– Ongoing WMS är ett väldigt värdfullt tillskott i vår verksamhet. Det underlättar vår dagliga hantering på lagret genom att säkerställa noggrannhet i plockprocesserna och ger oss ökad effektivitet och produktivitet.

Rynmark lyfter även Ongoings användarvänlighet.

– Systemet gör det enkelt att göra rätt och svårt att göra fel. Det minimerar risken för fel och bidrar till en bättre kvalité på våra leveranser. Användargränssnittet är väldigt enkelt och ”straightforward” vilket gör det lätt för våra medarbetare att snabbt bli effektiva i sin användning. Tidigare hade vi en genomgång med nya medarbetare och en upplärningsprocess på 3-5 dagar. Nu är de i gång och självgående på mindre än 1 timme. Genom anpassade rapporter och statistikmodulen får vi även värdefull insikt som hjälper oss att förbättra våra processer och hitta flaskhalsar. Dessutom är vi på gång att integrera Ongoing med andra verktyg och system vi använder.

Som tidigare nämnt går Ongoing WMS även att integrera med Jeeves för en mer sömlös upplevelse av de olika verktygen. För just Magnusson & Freij har detta inneburit en mer tydlig insikt i datan och ett smidigare arbetssätt.

– Integrationen mellan Ongoing WMS och Jeeves har varit smidig och har verkligen bidragit till att förbättra vår verksamhets effektivitet. Det skapar bra gränssnitt där samma data finns i båda systemen men den presenteras på olika sätt. Integrationen har även automatisk synkronisering av data vilket inkluderar bland annat orderinformation, kunduppgifter och lagersaldon. Detta innebär att information som uppdateras i det ena systemet automatiskt finns i det andra.

Höga betyg för leveransen av ZeeU och Ongoing

– Samarbetet mellan ZeeU och Ongoing har fungerat jättebra! Båda leverantörerna har visat sig vara lyhörda och stödjande när det gäller att möta våra specifika behov och krav. Genom att ha tillgång till två robusta system som kompletterar varandra har vi kunnat skapa en mer effektiv och dynamisk lagerhanterings- och distributionsprocess. ZeeUs expertis inom vissa områden, tillsammans med Ongoings specialisering inom lagerhantering, har gett oss en kombinerad lösning som täcker alla våra behov. Detta har även underlättat skalbarhet och flexibilitet i vår verksamhet. Till exempel så kan vi prata med våra konsulter om något vi vill ändra på och senare samma dag eller ibland efter bara någon timme så är ändringen på plats och driftsatt.

Men det är inte bara installationen av Ongoing som är på gång för Magnusson & Freij. Bland annat är de under våren och sommaren 2024 leverantörer av förbrukningsmaterial till event som Göteborg Basketball Festival, Partille Cup och Gothia Cup. De har även ett hållbarhetsprojekt som jobbar med att erbjuda deras kunder information och produkter för att enklare kunna välja rätt val av produkt.

– På Magnusson & Freij är vi alltid på jakt efter nya sätt att engagera våra kunder och förbättra deras upplevelse.

Vill du veta mer om Ongoing WMS eller Magnusson & Freij?

Eller kontakta Stefan Wallin för att prata mer om Ongoing WMS.

Mer från oss!

Affärssystemskonsult – Ekonomi

Göteborg/Jönköping/Malmö - 100%

26/4 2024
Aktuellt

Effektiv etikettdesign och -utskrift med ZeeU och NiceLabel

Behöver du ett smidigt sätt att hantera design och utskrift...

21/3 2024
Aktuellt, Kunder Jeeves

Lyckad implementering av Ongoing WMS hos Magnusson & Freij

Kontakta ZeeU

Välkommen att kontakta ZeeU!