Top 3 uppdateringar från Business Central Release Wave 2

Under oktober släpptes den andra av de två årliga uppdateringarna av Microsofts Business Central. Vi har listat upp tre av de bästa uppdateringarna som att enkelt kunna pendla mellan olika företag och miljöer och nya möjligheter vid val av rapportlayouter.

1. Byta företag

Äntligen kan man enkelt byta mellan företag. Innan behövde man gå långa omvägar via inställningar men inte längre. Nu kan man istället byta företag via menyn längst upp på sidan och den nya ikonen eller via kortkommandot ”Ctrl+O”.

När man klickar på ikonen kommer en lista presenteras med alla företag och miljöer du har tillgång till. Har du tillgång till ett stort antal miljöer går det enkelt att söka i rutan högst upp i listan. När du byter företag finns två alternativ för bytet; ”Switch” kommer öppna det valda företaget i samma flik som används och ”Open in new tab” kommer öppna företaget i en ny flik. Standardvalet i Business Central är ”Switch” så så länge du inte själv ändrar till ”Open in new tab” kommer det nya företaget öppnas i samma flik.

2. Val av rapportlayout (Report Layout Selection)

Den här uppdateringen gör det möjligt att välja vilken rapportlayout man vill använda från förfrågningssidan i en rapport. Ett nytt alternativ finns nu tillgängligt för rapportlayouten:

När man klickar på ”Report Layout” dyker en lista med tillgängliga layouter upp. Du kan även komma åt samma lista via förfrågningssidan (”Request page”). Detta kan till exempel användas för att enkelt skapa kopior av rapporter som man vill göra specifika ändringar i, som att ta bort vissa sektioner men behålla resten av innehållet.

3. Promoted Action Area

Sista funktionen på den här listan är ett nytt åtgärdsområde. På flera kort- och listsidor i den nya versionen kommer du att se dessa åtgärder som är en omformning av åtgärder för att vara mer flexibla och optimala. Detta ger omedelbar tillgång till de viktigaste åtgärderna i användarens arbetsflöde. På försäljningsorderlistan kan vi till exempel omedelbart komma åt åtgärderna ”Release” och ”Post” och på försäljningsorderkortet kan vi komma åt samma åtgärder från gruppen ”Hem”.

Källa: businesscentralgeek.com

Kontakta ZeeU

Välkommen att kontakta ZeeU!