On-prem eller Cloud?

I dagens värld av IT-företag är det många faktorer som ett företag måste ta hänsyn till för att avgöra om en molninfrastruktur är rätt passform. Omvänt finns det många företag som inte kan ta språnget in i molnet, utan istället tillförlitar sig på sina beprövade och lokala applikationer samt programvara för att göra affärer. På plats eller moln?

Det är inga konstigheter att förstå att molnet kommer att växa och ta ännu mer mark framöver. Samtidigt finns det fördelar med egen hårdvara, idag har det kommit driftsäkra och kraftfulla enheter till rätt pris. Där du har full kontroll över din data som också kommer med eget ansvar. Visst kan det finnas saker man vill hålla 100% under bolagets kontroll. Dock bör frågan inte vara cloud eller on prem utan vad hamnar var?

Har man ett behov av mindre domän stödjande processer med kopplingar till skrivare och andra enheter? Eller finns det större behov med applikations servrar och databaser? Vad är motiveringarna till dessa?

Hybridlösningar

Många företag idag har kvar viss del av sin infrastruktur on prem men har också insett värdet av att ha en molnkoppling. Där man enkelt kan snurra igång en testserver, eller databas. Det börjar också bli lätt att integrera mellan onprem och cloud, man ser att det växer ihop mer och mer. Det skall inte krävas mycket mer än en internetförbindelse.

Det ställer krav kring uppkoppling och access för klienter. Enligt oss har kraven på total mobil flexibilitet ökat mer och mer. Samtidigt kan man se att många ligger efter med denna möjlighet där många företag har krångliga uppkopplingar och olika behörighetssystem. Tjänsterna är flyttade men klienterna har fortfarande kvarhängande problem med att kunna nå allt smärtfritt.

Vill ni ha råd eller diskutera er strategi hör av er till oss på info@zeeu.se eller stefan.jarrah@zeeu.se