Om ODOO

Det är alltid en svår fråga vilket ERP man ska välja. Med flera ERP-val på marknaden är kunderna i ett dilemma, vad är rätt ERP för dem och vilket ger mest valuta för investeringen?

SAP har t.ex alltid varit i frontlinjen för att erbjuda bra hantering/funktioner, men kostnaderna begränsar SAP till större företag.

Dessutom har företagen börjat tänka om och vill faktiskt välja russinen ur kakan. Vi hör många kunder säga att vi vill välja det system som är bäst inom just det specifika segmentet.

Odoo är en djärv konkurrent för SAP som inte bara levererar de vanliga funktionerna utan också frigör kunderna från att betala höga licensavgifter. Det är ett nytt affärssystem som är byggt i en digital tid.

Under åren har ERP världen genomgått mycket förändringar och utveckling med olika innovativa framsteg inom ERP-området. Vad ERP var tjugo eller trettio år tillbaka och vad ERP i dag är en stor skillnad.

Idag har vissa av ERP-företagen vårdat sig bra, vilket gör dem tillräckliga för att uppfylla alla typer av affärsbehov. De kan visa upp en portfölj för hantering av affärsbehov, men samtidigt så bygger också många av processerna på hur det såg ut tidigare, man har ”sminkat” sig och implementerat det mest väsentliga lösningarna.

Allt som hänt i IT världen från 90-talet och framåt har man försökt utveckla stöd för. De innovationer och utvecklingar som hände mellan dessa år fram tills idag har skapat möjligheter för att tänka om helt när man skapar ett affärssystem.

Säga vad man vill om Tesla men det är rätt stora skillnader mellan en Tesla och mer traditionella biltillverkare. Allt ifrån produktionen till själva bilen och eftermarknaden. På samma sätt är det stor skillnad för ett affärssystem som är byggt från grunden när IT-eran faktiskt slagit igenom. (Tesla startades 2003 och Odoo 2005)

Vi bör alla vara redo för framtiden och förutse alla behov som kan komma, självklart skall man kunna nå affärssystem från mobilen eller från vilken webbläsare som helst, visst skall du kunna integrera enkelt via API:er.

Fördelar med Odoo

  1. Lätt anpassningsbar programvara för alla typer av branscher.
  2. Frihet från licenskostnader.
  3. Ingen rädsla för leverantörslås.
  4. Stora anpassnings- och integrationsmöjligheter.
  5. Enkla uppgraderingar med varje version som släpps.
  6. Obegränsat funktionellt stöd om det distribueras på företagsnivå.
  7. Skalbarhet och modularitet.
  8. Globalt stöd från Odoo.
  9. Mycket användarvänligt gränssnitt.
  10. Intuitivt användargränssnitt.