Fem viktiga tips för att arbeta effektivt och hälsosamt hemifrån!

Här är fem viktiga tips för att arbeta i en hemmakontorsmiljö, medan – viktigast av allt – vistas säkert.

1. Håll dig säker och flexibel

Först krävs empati. Under all denna osäkerhet måste företag och chefer visa att säkerheten för anställda, deras familjer och vänner är viktigare än på kort sikt.

Vi bör vara ärliga och inte dementera allvarligheten i situationen , samtidigt som vi håller oss professionella och hoppas att situationen snart kommer att förbättras. Håll dig flexibel: Förväntningarna på att möta tidsfrister och affärsprioriteringar måste omvärderas mot denna globala pandemi.

2. Håll dig social (givetvis)

Ensamheten när man sitter hemma istället för på det vanligtvis så upptagna kontoret kan vara påtaglig. Det kan vara svårt att undgå. Men dagens videochatter och annan distans arbetsprogramvara har blivit genomgripande under de senaste åren.

Använd det! Inte bara för vanliga arbetsuppgifter. Hemma saknar du all den informella kommunikationen som pågår på ett kontor. Chefer bör därför schemalägga virtuella kaffepauser med livevideo för att prata om arbete och om hur de hanterar den aktuella situationen, glöm inte att vara positiv i detta, man kanske kan spela en kahoot tävling om man har tid.

3. Håll fokus

Att arbeta på hemmakontor varje dag kan vara distraherande, särskilt när du har barn. Du behöver en lugn arbetsplats med skrivbord, kontorsstol och bildskärmar med justerbar höjd: Arbeta inte på en bärbar dator hela dagen. Skaffa en mus och ett externt tangentbord, idealiskt anslutet till en dockningsstation.

Det är viktigt att fastställa prioriteringar och mål för dina arbetsdagar. Om du arbetar hemifrån för första gången behöver du lite disciplin och planering: Kommunicera din tillgänglighet i din kalender- eller chatverktyg, planera möten i förväg, dokumentera ditt arbete och försök att aktivt nå ut till kollegor.

4. Håll kontakten

Programvara för videokonferenser är mycket vanligt i företag idag och ett absolut måste för hemmakontorsinställningar. Men video- eller röstsamtal tillsammans med e-post täcker inte alla dina fjärrbehov.

Oavsett om du använder VPN eller fjärråtkomstprogram behöver du ett sätt att ansluta till ditt företags serversystem, applikationer, filer eller ditt skrivbord. Vissa människor kanske inte ens har företagsutgivna bärbara datorer för att komma åt deras arbete hemifrån

5. Ta raster

Till skillnad från vanliga missuppfattningar är människor faktiskt mer produktiva när de arbetar hemifrån, enligt en Stanford-studie . Så överarbeta inte dig själv. Ta raster!

Förbered hälsosamma måltider, gå ut på promenader medan du undviker folkmassor eller gör några träningsövningar hemma för att hålla dig frisk. Stress är gift för ditt immunförsvar, regelbunden träning är det bästa motgiftet. Försök alltid att förbli aktiv även under utegångsförbud eller karantän.

Vi sitter alla i samma båt.

Kontakta ZeeU

Välkommen att kontakta ZeeU!