Kundreportage med Kasthall

Elegans, hantverk, kvalitet och mattor. Kombinerar man allt detta landar man i Kasthall som skapar och säljer just vävda och handtuftade mattor.

Redan sen starten 1889 har företaget byggt på kvalitet och design, haft flertalet kända designers hos sig och mottagit flera utmärkelser. Idag finns företaget i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, New York & Milano, en fabriksbutik i Kinna och är även leverantör till svenska hovet.

Kasthall är även kund hos ZeeU och använder bland annat produkten SpeedRecon som kör avstämningsprogram och presenterar saldo enligt huvudbok, avstämning och avvikelse. Jimmy Andersson, redovisningsansvarig på Kasthall, säger att SpeedRecon har effektiviserat avstämningsarbetet väsentligt.
– Tidigare var det en mer komplex process där vi fick manuellt jämföra diverse tabeller för att stämma av olika reskontror, varulager och periodiseringskonton. Med SpeedRecon stämmer vi av dessa konton med endast några knapptryck. Skulle det vara någon differens på något konto underlättar SpeedRecon arbetet att lokalisera var differensen kommer från. Genom att kunna köra avstämningarna direkt från Jeeves eliminerar vi risken för handhavandefel i avstämningsprocessen vilket inger mer säkerhet i avstämningarna.

Kasthall har förutom SpeedRecon och ett allmänt nära samarbete med ZeeU nyttjat ZeeU och våra konsulter ännu mer periodvis. I våras var ZeeU bland annat leverantör av det större projektet för implementation av Jeeves i Kasthalls amerikanska dotterbolag, Kasthall North America Inc., som gick bra och över förväntningar.
– Vi uppskattar den kunskap ZeeU besitter. När vi kommer med ett problem eller förslag på utveckling får vi snabbt svar på vad som går eller inte går att göra. De upplyser även om nya funktioner som skulle kunna vara användbara för vår verksamhet, menar Andersson.

Kasthall är i nuläget inne i en global tillväxtfas där stor vikt ligger på att ha ett modernt och uppdaterat systemstöd för både de nationella och internationella medarbetarna. Under 2021 öppnades även en ny flagship-store i Malmö som gör produkterna ännu mer tillgängliga för kunder i Malmö med omnejd. Som avslut säger Andersson:
– Vi känner oss säkra på att ZeeU tar ett ansvar för oss som kund och vi ser fram emot att ha med ZeeU på vår framtida resa.

Kontakta ZeeU

Välkommen att kontakta ZeeU!