Effektiv Budgethantering

Att skapa en budget för det kommande året kan vara en tidskrävande process, särskilt om du börjar från grunden. För att underlätta detta arbete har vi tagit fram ZeeU Budget 3.0 med en rad nya funktioner som gör det möjligt att snabbt och enkelt skapa en budget baserad på föregående års budget eller föregående års utfall. Dags för enkel och smidig budgethantering helt enkelt!

Med ZeeU Budget 3.0 kan du enkelt skapa upp en ny budget genom att utgå från föregående års budget eller det faktiska utfallet från föregående år. Har budgeten eller utfallet på flera konton varit stabilt kan du enkelt kopiera dessa värden för det nya året. Du sparar alltså både tid och minskar risken för fel. För att ytterligare anpassa budgeten för kommande år har vi också infört en funktion för procentuell uppräkning eller nedräkning av specifika budgetposter. Till exempel kan du enkelt öka budgeten med en viss procent på vissa konton där kostnaderna förväntas öka, medan andra konton kan minskas med en viss procent om kostnaderna förväntas sjunka. Budgeten kan alltså spegla företagets förväntade finansiella utveckling mer exakt.

Att hantera preliminära budgetar har också blivit enklare. I Jeeves har det tidigare varit nödvändigt att manuellt ta bort upp till 10 000 rader för att rensa en preliminär budget. Med den nya budgetfunktionen kan du nu enkelt ångra och rensa hela den preliminära budgeten med ett klick. Visst låter det redan mindre frustrationsframkallande?

Med ZeeU Budget 3.0 blir det alltså lättare än någonsin att skapa, rensa och analysera budgetar utan att behöva börja från noll. Genom att använda föregående års budget eller utfall som grund tillsammans med möjligheten att enkelt justera budgetposter får du en budget som är anpassad till verksamhetens behov och slipper onödigt arbete.

Analysera resultat mot budget med Power BI

Efter att ha skapat eller importerat budgeten kan du också analysera resultatet mot den planerade budgeten. Med hjälp av vår Power BI-rapport för resultaträkning får du en tydlig överblick över hur verksamheten presterar jämfört med budgeten och gör det enklare att identifiera avvikelser och vidta nödvändiga åtgärder i tid.

Vill du veta mer?

Kolla in mer detaljer om ZeeU Budget, förundras över de fantastiska rapporterna i Power BI Resultaträkning eller kontakta daniel.fagring@zeeu.se med en gång!